Hanzestad Harderwijk

Het bruist in Harderwijk! De handel van toen heeft plaats gemaakt voor gezellige winkels met een royaal aanbod in onder andere kleding, cadeauartikelen en lokale producten. Ambachtelijk gebakken specialiteiten zoals zeebeer of Fries roggebrood haal je bij hofleverancier De Ouderwetse Bakkerij. Voor kaas, noten en andere lekkernijen voor bij de borrel of op brood moet je zijn bij De Zuivelhoeve. Op de karakteristieke Vischmarkt vind je een ruim aanbod aan terrassen waar je na een actieve dag lekker kunt neerstrijken voor een goed glas wijn of een smaakvolle maaltijd.

Ontdek tijdens uw verblijf

Hanzestad Harderwijk

Historische Hanzestad

Ontdek het verhaal van het avontuurlijke en (soms) waargebeurde verhaal van de kapitein, de stad en Loft Harderwijk

Lees het verhaal

Culinair

Op zoek naar een restaurant? Harderwijk staat bekend om zijn goede, gezellige restaurants. Kies voor één van de sterrenrestaurants op de Vischmarkt, hét culinaire plein.

Bekijk aanbod

De Veluwe

Harderwijk, gelegen op de mooie Veluwe. Met het Veluwemeer in de voortuin en de bossen en heide in de nabijheid. Ontdek de veelzijdigheid van de natuur.

Ontdek de Veluwe

Trek eropuit

Huur een boot

Harderwijk, de stad aan het water. Stap bij de loft op de boot en vaar door Harderwijk en omgeving met een schipper die ondertussen van alles over de omgeving kan vertellen.

Bekijk aanbod

Trek eropuit

Kajakken

Wees lekker actief en ontdek de omgeving op een originele en sportieve manier. Bij de loft stap je zo in de kajak (we hebben twee tweepersoonskajaks), waar vandaan je langs de prachtige boulevard en door de vernieuwde grachten kunt peddelen.

Trek eropuit

Suppen

Harderwijk sportief ontdekken vanaf de sups. Dat kan bij SUP & GO Harderwijk! Samen met twee jarenlange ervaren suppers gaan jullie op het water als geen ander ervaren wat suppen echt inhoudt. SUP & GO staat garant voor een leerzame, veilige maar bovenal gezellige supervaring!

Bekijk website

Trek eropuit

Bike Tour

Op reservering kun je mee met onze “Highlight tour” door Harderwijk. In deze tour van ongeveer 2 uur laat onze gids je kennis maken met het échte Harderwijk. Fiets mee en ontdek de verborgen steegjes, oude kerken en de vele mooie verhalen.