het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland

HARDERWIJK, GELEGEN OP DE MOOIE VELUWE. MET HET VELUWEMEER IN DE VOORTUIN EN DE BOSSEN EN HEIDE IN DE NABIJHEID. ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID VAN DE NATUUR.

 

IN HET BOS

De Veluwe biedt tal van mogelijkheden om eropuit te gaan. Kom meer te weten over de Hanzestad via een wandelroute met een stads- gids, of actief met de fiets. Ook de bossen bieden de mogelijkheid om de hoogte op te zoeken. Durf jij het aan in het klimbos? Of blijf je liever aan de waterkant?

De toenmalige bruisende Zuiderzee is na de Afsluitdijk benoemd tot Veluwemeer. De visserij heeft zich verplaatst en ruimte gemaakt voor hobbyvaart en watersportliefhebbers. De rijke geschiedenis van toen heeft indruk gemaakt, is Harderwijk trots op en wordt nu graag weer benadrukt. Een ruime boulevard die eenieder laat meegenieten van het uitzicht over het water, de uitkijkplekken die het gevoel van vrijheid geven en het strand als ideale plek om tot rust te komen. Geniet je liever op het water? Dan is er genoeg activiteit in en rondom het Veluwemeer.

 

OP HET WATER

Harderwijk, een stad voor echte watersportliefhebbers. De snel- vaartbaan die mogelijkheden biedt om te waterskiën, ondiep water voor de surfers, grachten voor de suppers en een prachtige boule- vard voor de echte levensgenieters die graag aan de haven zitten.

Trek eropuit

Huur een boot

Harderwijk, de stad aan het water. Stap bij de loft op de boot en vaar door Harderwijk en omgeving met een schipper die ondertussen van alles over de omgeving kan vertellen.

Bekijk aanbod

Trek eropuit

Kajakken

Wees lekker actief en ontdek de omgeving op een originele en sportieve manier. Bij de loft stap je zo in de kajak (we hebben twee tweepersoonskajaks), waar vandaan je langs de prachtige boulevard en door de vernieuwde grachten kunt peddelen.